7. Godišnji sastanak članova Udruženjapacijenata sa retkim tumorima (UPRT)

Povodom obeležavanja Svetskog dana svesti o NET, Udruženje pacijenata sa retkim tumorima (UPRT) održaće Godišnju skupštinu UPRT.

Skupština je zakazana za subotu, 11. novembra 2017. u 10:30 i biće održana u Galeriji Jevrejske opštine Beograd, ul. Kralja Petra I, br. 71a.

Stručni deo skupštine vodiće direktor Centra za tumore endokrinog sistema i nasledne kancerske sindrome, prof. dr Svetozar Damjanović.

Poziv da prisustvuju skupštini uputili smo i hirurzima prof. dr S.Kneževiću i prof. dr D. Radovanoviću.

Pozvali smo predstavnike Ministarstva zdravlja (MZ) i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO).

Takođe su pozvani i predstavnici pisanih i elektronskih medija.

Prvi deo sastanka predviđen je za razgovor pacijenata sa lekarima i predstavnicima MZ i RFZO. Od predstavnika zdravstvenih vlasti očekujemo odgovore na pitanja koja su od suštinske važnosti za obolele sa NET: kakve pozitivne promene u pogledu dijagnostike, lečenja i psihosocijalnog zbrinjavanja pacijenti sa NET mogu očekivati tokom 2018.godine?

Posle pauze od 30 min. u nastavku rada skupštine planirana je diskusija o podnetim izveštajima. Izveštaje o radu UPRT tokom 2017. godine kao i finansijsjske izveštaje za 2016. i 2017. godinu članovi udruženja dobili su na kućne adrese pre sednice.

Članovima UPRT i njihovim pratiocima koji dolaze iz unutrašnjosti biće namireni putni troškovi za međumesni i mesni prevoz.